Златко Баретата в съда заради афера с жрици на любовта

Гласувайте за статията
Златко Баретата едва ли ще признае пред съда, че преди 20-ина години е участвал в създаването на първите бардаци в София

Златко Баретата ще бъде извикан като свидетел в съда по делото, станало известно с наименованието „Нежни октопод“ – пише в. „Уикенд“. Процесът е срещу Димитър Митров-Полицая и още 31 обвиняеми лица. Прокуратурата ще иска разпит на Златомир Иванов, защото според данни, с които разполага държавното обвинение, Баретата е стартирал гангстерската си кариера в среда на 90-те години рамо до рамо с Митров – отбелязва изданието.

Между 1993 и 1997 г. Златко Баретата и Митко Полицая са работили заедно, създавайки тървите организирани бардаци в България. Те са били в района на Централна гара в София. Едновременно с това и двамата имали и легални бизнеси. Златомир по това време създаде първата си застрахователна компания „Аполо и Болкан“ в съдружие с други емблематични имена от ъндърграунда, а Митров се бе хванал на работа като охранител в нощния бар на х-л „Родина“. Позицията му е била за парлама. Полицаят всъщност никога не е охранявал бара, а от първия си ден в „Родина“ е довел там жрици на любовта, които да обслужват клиентите на елитния по онова време хотел.

Бившият сержант в СДВР и в Своге Митров е също така джудист и каратист. Той напуснал МВР в началото на 1990 г., но 2 години по-късно се върнал, защото контактите му били необходими. В края на 1993 г. обаче е уволнен дисциплинарно и веднага след това се сдушва със Златко Баретата.

През 1995 г. се появила нова престъпна група, съставена от бивши служители на отряда за борба с тероризма начело с Николай Добрев – Бай Добри, която също започнала да развива сводническа дейност.

Златко Баретата е работил навремето с Митко Полицая

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар