Любимият на Елена Йончева лъсна в афера за милиони

Гласувайте за статията

Мъжът на Елена Йончева получил крупна сума пари

Мъжът на Елена Йончева участвал в ремонта на най-голямата аудитория на Софийския университет и прилежащите към нея помещения, научи „Ретро“. Младият архитект е участвал в проект за 1,5 милиона лв.

Неговата фирма се заела с изпълнение на проекта на окончателна реконструкция на аудиторията, допълва изданието. Любимият на Елена Йончева получил солидно възнаграждение за труда си.

Но най-интересното в случая е какъв е произходът на парите, получени от Пламен Тодоров. Реконструкцията в Софийския университет е извършена с дарение от фондация „Америка за България“. То е на стойност 1 200 000 лв.

От бюджета на висшето учебно заведение са заделени 150 000 лв. Останалите 150 000 лв по проекта са събрани чрез дарения от фирми и бивши възпитаници на ВУЗ-а.

Откриването на ремонтираната зала бе през 2015 година. По тържеството по този повод присъства и любимият на Елена Йончева. Той не пропусна възможността да се похвали със свършената работа. Тогава архитектът даде интервю за няколко частни медии, но „пропусна“ да сподели за тясната си връзка с Елена Йончева, допълва „Ретро“.

През последните години младият архитект е работил по десетки значими архитектурни проекти. Негово дело е реконструкцията на площада и морския парк в град Царево.

Той е работил и с много столични ресторантьори за дизайна на заведенията им, допълва изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар