Боинг сваля самолетите си след катастрофата в Етиопия (Търсят причината за проблема)

Гласувайте за статията

Самолетите на Боинг, модел 737 Max са приземени до второ нарежданe

Всички самолети на компанията „Боинг“, модел — 737 Max, са свалени до второ нареждане. Това решиха авиокомпании по цял свят, след като от Боинг започнаха да разследват причините за катастрофата.

Мерките са глобални и засягат самолетите на компанията в цял свят. Бе взето решение докато не се разреши причината за инцидента, да не се предприемат никакви действия.

От компанията са пратили експерти на място, в Етиопия, които да установят причините за катастрофата. Както е известно, при тежка катастрофа в неделя загинаха над 157 души пътници. Инцидентът стана само минути след като машината излетя от столицата на Етиопия. На мястото на инцидента са намерени две черни кутии, едната, от които — частично разрушена. От авиокомпанията заявиха, че пилотът е потърсил помощ от тях, след което са загубили контакт. Свидетел пък е забелязал дим в задната част на самолета, преди падането.

Въпреки че причината за самолетна катастрофа не е известна, авиокомпанията Ethiopian Airlines реши да приземи всички такива самолети, тъй като падането на етиопския Boeing 737 Max е втора катастрофа за този тип самолети през последните пет месеца.

„Китайската гражданска авиация“ взе същото решение, което означава, че сваля цялата си флота от самолети Boeing 737 Max. Авиокомпаниите в Индонезия, Мексико, Бразилия и Индия също са решили да приземят тези самолети, а Австралия направо забрани всички полети на самолети Boeing 737 Max за кацане или излитане в страната.

От Боинг заявиха, че няма нужда да се изтеглят самолети и че няма да изпращат нови указания на купувачите. Те изпратиха обаче свой технически екип на мястото на инцидента, за да подпомогнат разследването.

Приземят принудително самолетите на Боинг по цял свят сн. Flickr

Приземят принудително самолетите на Боинг по цял свят сн. Flickr

В проучванията на терен ще участват и експерти от Федералната авиационна администрация на САЩ. От там те заявиха, че очакват от Боинг скоро да завърши подобряването на автоматизираната система срещу т.нар. „Застой“, за който се предполага, че е причината за произшествието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар