Синоптиците алармират: Зимата се завръща с пълна сила

Гласувайте за статията

Още в следобедните часове времето ще започне да се влошава

Синоптиците предупредиха, че зимата се завръща с пълна сила.

След като дни наред се радвахме на хубаво пролетно време, дойде ред Баба Марта да покаже на какво е способна.

синоптиците

Още в следобедните часове времето ще започне да се влошава

Според прогнозата на синоптиците още в следобедните часове на днешния ден и главно във вторник, средиземноморски циклон ще донесе над страната ни поредната порция дъжд. В планинските райони валежите ще са от сняг.

Температурите значително ще се понижат и в следобедните часове на утрешния ден, максималните няма да надвишават 5-6 градуса. Вятърът от запад, а по-късно и от североизток ще се усили. В Предбалкана и високите западни полета не е изключено да се натрупа нова снежна покривка.

Не е изключено новата снежна покривка да създаде проблеми в движението из старопланинските проходи, както и в Родопите. Добрата новина е, че зимата ще отмине в рамките на 24 часа и след това отново ще се радваме на пролетно време, прогнозират синоптиците.

Въпреки това дневните температури ще се задържат ниски. Сутринта в сряда и четвъртък термометрите на много места ще сочат под нулата. До края на седмицата времето ще се задържи сравнително добро. След захлаждането температурите отново ще тръгнат нагоре.

След 16 март нов средиземноморски циклон отново ще влоши метеорологичната обстановка над страната. Новото влошаване на времето ще донесе поредните валежи от дъжд и сняг , пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар