Тереза Мей: Британия може никога да не напусне ЕС! (Последни новини около Брекзит)

Гласувайте за статията

Тереза Мей отчаяна, не може да изведе Британия от ЕС

Британският премиер Тереза ​​Мей предупреди днес депутатите, че Великобритания може никога да не напусне ЕС, ако споразумението, постигнато с Брюксел, не бъде прието.

За пореден път политиците не са съгласни с постигнатите договорки, които не са в интерес на страната. От Брюксел пък не желаят да правят повече отстъпки, в резултат на което излизането от ЕС става почти невъзможно. И фактически — нереално.

Британският парламент трябва да гласува във вторник споразумение, което депутатите вече са отхвърлили. Вече няколко пъти преговорите се провалят, а очакванията стават все по-големи.

Мей се опита да направи някои промени в последната минута, но ЕС не желае да подновява преговорите. От Брюксел заявиха, че няма да допуснат нови промени в споразумението, което вече и така е крайно неизгодно за тях. И ако на Великобритания не й харесват условията в Съюза, може да напуснат и да се оттеглят. В същото време обаче всички мълчат какво ще се случи след излизане от ЕС. И още няма отговор по въпроса.

В речта си премиерът на Англия призова ЕС да им помогне в тези промени. Той заяви, че е необходимо „да се положат още усилия“, за да бъде прието споразумението.

Ако британските депутати отново отхвърлят предложения текст, ще бъде гласувано ново предложение. И този път ще се даде ход на искането за отлагане на Брекзит.

Мей е предупредила депутатите, че това може да доведе до нови преговори за „Брекзит“ и отлагането на излизането от съюза не само с месеци, а с години. Съдейки по незаинтересоваността на голяма част от депутатите да изведат страната от ЕС, както и по променените антиевропейски настроения, това може да стане по-скоро реалност, отколкото само предположение.

 

Тереза Мей отлага Брекзит? сн. Уикипедия

Тереза Мей отлага Брекзит? сн. Уикипедия

„Ако продължим по този начин, може никога да не излезем от ЕС”, каза още Мей.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар