Погачата на сина на Антония Петрова с тема „Мартеница“ (Много снимки от тържеството)

Гласувайте за статията

Антония Петрова с нов прочит на традициите

Антония Петрова разкри как е протекло първото тържество за малкия Благовест. Г-жа Батинкова и съпругът й направиха погача на сина си. Темата на събитието е била „Мартеница“, а предпочитаните цветове – бяло и червено. Това сподели лично Антония с многото снимки, които качи в официалните си профили в социалните мрежи.

„В навечерието на 1-ви март се състоя Погачата на нашия първороден син Благовест Ивайло Батинков! След като бе достойно представен пред Бог, с чиста молитва, Благовест бе представен и пред обществото в присъствието на 40 специални, успели, реализирани, добри и силни жени, майки, роднини и приятели! Благодаря на тези 40 жени, които орисаха на 40-тия ден нашия Принц! Темата на празненството ни бе Мартеницата“, пише Антония.

Всичко на тържеството е било декорирано с подходящите цветове – бяло и червено. Не липсват и щъркели, които са донесли „най-желаното бебе“.

Щастливата майка пише, че е спазила българската традиция, „но с нов прочит в съвремието“. „Спазихме обичая като го съчетахме с приятната атмосфера на саксофонист,  водеща в народна носия, която разказваше за всеки детайл и запознаваше гостите, които участваха в ритуалите, перфектно подбрани от всички краища на България за благополучие на сина ни“, пише още щастливата майка.

Заведението, където е била погачата на Благовест, е било модерно декорирано и с тематични сладкиши. А всичко това е допринесло за „магията на празника“. „Имаше много лукс, български традиции, смях, атмосфера, уют, позитивни емоции и любов“, споделя още Антония.

Тя не пропусна да благодари на всички организатори за хубавия празник, както и 40-те жени, които са орисали Благовест. Г-Батинкова пожела на своето малък син да е „здрав, честит, силен, щастлив, успешен и благословен, като името си“.

Антония пожелава на Благовест и „да е най-добрият във всичко, с което се захване“.

Антония Петрова с нов прочит на традициите сн. Инстаграм

Антония Петрова с нов прочит на традициите сн. Инстаграм

Към снимките заваляха хиляди пожелания, както към малчугана, така и към цялото семейство.

Погача

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар