Хилари Клинтън категорична: Няма да се кандидатирам трети път за президент!

Гласувайте за статията

Без Хилари Клинтън на изборите през 2020 година

Бившият държавен секретар и съперник на Доналд Тръмп от президентските избори в САЩ Хилари Клинтън изключи възможността за участие в изборите през 2020 г. в интервю за местната телевизия News 12.

„Няма да се кандидатирам, но ще продължа да говоря и защитавам онова, в което вярвам“, заяви Клинтън. Тя загуби на президентските избори от президента Тръмп през 2016 г.

„Няма да ходя никъде. Ситуацията в нашата страна, всичко, което се случва в момента дълбоко ме тревожи“, каза бившият държавен секретар на Съединените американски щати.

Клинтън вече се е срещнала с демократи, които възнамеряват да се състезават за Белия дом следващата година. „Казах им: Не приемайте нищо за даденост, независимо от факта, че имаме дълъг списък с истинските проблеми и обещания. Но тази администрация не е изпълнила, това, което трябваше да се свърши.“

Четирима сенатори — Камала Харис, Кирстен Гилибранд, Ейми Клобакар и Елизабет Уорън — и един конгресмен Тълси Габард, вече са в основната листа на Демократическата партия за номинирани.

„Аз съм развълнувана от силните, динамични жени, които са избрани за Конгреса. А и те вече оставят собствените си отпечатъци“, каза Клинтън.

„Много от тях ми казаха, че… моята работа, моята кандидатура за президент, силно е повлияла на решението им да се кандидатират“, каза тя.

„Трябва да работим упорито. Наистина е трудно да спечели симпатиите на американския народ, но аз ще направя всичко по силите си, за да помогна на демократите да влязат в Белия дом“, каза още Клинтън.

Запитана дали възнамерява да изпълнява нови обществени функции, тя не изключи тази възможност.

Хилари Клинтън няма да става президент сн. Flickr

Хилари Клинтън няма да става президент сн. Flickr

„Не съм сигурна дали ще се върна във Вашингтон. Но аз обичам да живея в Ню Йорк и съм изключително благодарна, че имах възможността да бъда сенатор от тук от осем години и да работя с хора от цялата страна“, каза бившият сенатор на Ню Йорк.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар