Емил Кошлуков възмутен: В България знамето и църквата са за музея! (направи паралел с американците)

Гласувайте за статията

Емил Кошлуков направи сравнение между нас и американците!

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков изригна в мрежата с пост за отношението на българите към националния флаг, църквата и българщината като цяло. При това той направи интересен паралел с американците и тяхното разбиране за патриотизъм:

Емил Кошлуков

Емил Кошлуков се ядоса

„За знамето: По време на втората война в Залива, тази от 2003-та година, в Америка подкрепата за нея беше много голяма. Имаше цяло движение, наречено Подкрепете нашите войски. Хората слагаха флагчета на колите, лепенки с призива, жълта панделка беше символът и можеше да я видиш навсякъде.

Обаче американското знаме, което те си слагат и без това по къщите, се вееше посевместно. Тениски със знамето, значки и всичко останало, масово беше.

И влизаме в дискотека, страхотни танцьорки са качени на специални подиуми, знаете как разполагат красавици да танцуват в заведенията.

Всичките бяха оскъдно облечени, както се полага, целият плат за бикините и сутиена е колкото носна кърпичка. И е американското знаме, звезди и ленти. Танцуваха и с флагчета в ръце, пак се вее знамето.

Не знам дали е американски кич, или болен патриотизъм, това ще го изяснят експертите тук, нямам съмнение. Знам, че беше въздействащо, феерично, много красиво.

У нас ако някой го направи, както веднъж-дваж се е случвало, започва вой и трясък. Ад, ужас, поругаха знамето, чували сте коментарите. Ние наричаме най-голямата си църква в столицата на родината храм-паметник. Паметник, културно наследство е за нас, не е жива църква.

Вероятно и с трибагреника е така, символ, не е нещо да присъства в живота ни, то е по протокол и за специално определени случаи.

Представяте ли си тук да има знаме в ресторант, или бар? Помня какво стана с Камелия и Биляна Йотовска по този повод. Знамето е за музея, както и църквата. Така го виждаме ние“, възмути се Емил Кошлуков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар