Скандал! Мариела Нордел: По-добре да си бяхме останали част от Турция! (шокът е огромен)

Гласувайте за статията

Мариела Нордел отврати хиляди българи в мрежата!

Устатата кулинарка Мариела Нордел този път премина границите на допустимото и нормалното. Тя успя да отврати хиляди потребители в мрежата с поста си за 3 март. И твърдението, че щяло да ни бъде по-таман, ако бяхме останали част от Турция:

Мариела Нордел

Мариела Нордел потресе с изказване

„Някакви хорица тука ми пращат на лични снимки с българския флаг и поздравителен текст по случай 3-ти март…

Първо: Съмнявам се, че са наясно какво точно е станало на днешния ден, а именно – подписването на Сан Стефанския договор.

Второ: Да бъдеш родолюбец не означава да плюеш против турци и цигани, нито пък да се биеш в гърдите “булгар, булгар!”, а още по-малко да спамиш с кичозни снимчици!

Трето: От историческа преспектива щеше да е по-добре да си бяхме останали част от Турция и преди да са гракнали кръчмо патрЕотите ще се обоснова защо:

– 1878 българите нямат подготвени лидери, политици, които да поемат успешно кормилото на младата държава! Левски се бори за “чиста и свята Република”, а ни се натриса монархията и Кобургите, които докарват България до три национални катастрофи.

– ако бяхме останали част от Турската империя, земите ни нямаше да бъдат разпокъсани и по-късно, когато наистина народът ни има съзнанието и възможностите да организира своя независима Държава, щяхме да се възстановим в реалните, етнически размери на България.

– в края на 19 век българите се ползват от доста свободи – независима Църква, собствени училища; опирайки се на мащабите на империята, започва да се формира и укрепва силна средна и висша класа, създава се интелигенцията.

– ако бяхме останали още 60 години в пределите на Империята, нямаше да бъдем прикачени за сателит на СССР и след Втората световна война да ни бъде наложен азиатския социализъм.

След 45-та, по примера на Израел, българският народ лесно можеше да постави въпроса за създаване на своя самостоятелна държава, легално да се отделим, че да глътнем и голям % от Плана “Маршал” без да се пролее и капка кръв, без да бъдем разпокъсани, без да ни прехвърлят големите от единия си крачол в другия.

– три, че и повече поколения нямаше да израстнат възпитавани в атеизъм!
Та, моля, не ме “поздравявайте” по случай 3-ти март!“, шокира хиляди българи Мариела Нордел.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар