Росен Карамфилов: Искат 24 000 лв. от Калин Терзийски, ще го убият! (още подробности)

Росен Карамфилов: Искат 24 000 лв. от Калин Терзийски, ще го убият! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Росен Карамфилов защити приятеля си Калин Терзийски!

Младият писател Росен Карамфилов защити своя колега и приятел Калин Терзийски. Последният беше осъден от наследниците на Николай Хайтов за обида. И е длъжен да им заплати сумата от 24 000 лева. Ето какво заяви Росен:

Калин Терзийски

Калин Терзийски беше защитен от младия Карамфилов

„Съдят Калин Терзийски, че е нарекъл Хайтов слуга да соц. режима. Аз не зная дали това е така. Нямам тия наблюдения, най-малкото не съм живял в това време, за да изляза с позиция по въпроса.

Смущава ме друго обаче – в 21 век, в свободна България, един писател няма право явно да изкаже мнение за друг писател, било то неугодно и неполиткоректно.

Познавам Кайо от години. Виждал съм го и в бездната на алкохола… Той е добър човек. Един от последните честни пишещи. Сега искат да му вземат 24 000 лева. Тоест – да му вземат всичко, което би могъл да изкара до края на живота си! Само защото е изразил мнение.

За каква свобода на словото говорим тогава? Старите писатели са защитени от държавата предварително! Срещу тях изглежда не може да се каже нищо, независимо дали е истина или не!

И сега – Терзийски ще бъде жертвеният агнец! Всички стоят отстрани и си шушукат… Някои дори потриват ръце със задоволство. Може би и те са на същото мнение като него, но си траят, за да не го отнесат и те! Писателите са замръзнали като статуи, притаили са дъх и чакат да видят какво ще стане! Калинчо мечки го яли! Да го бесят там ако трябва, нали той не е тях!

Не се прави така. Защото днес ще е Калин, утре ще е друг. Утре може да съм аз. Не мога да стоя безучастно и да гледам как властта пръсва черепа на свободната мисъл.

Тук не става въпрос за Николай Хайтов – той може да е светило, може и да е всичко останало, нямам наблюдения над личността му, за да говоря. Тук не става дума и за Калин Терзийски – той ще оцелее, дори и да го осъдят.

Не в това е болката. Болката е в човешката безучастност – да виждащ как линчуват един свободен по своята воля човек и да не застанеш на негова страна. Да не го защитиш.

Не ми се живее повече в тая страна. Не, не и не! Аз не мога да помогна другояче, освен с думи, които да ви накарат да ви светнат червените лампички в мозъка.

Да се вдигнем всички и да спасим не Калин, а свободния писател, който очевидно е на изчезване. Медиите ако щат да ме цитират. Това ми е мнението и ме гори отвътре.

Нямаше как да го премълча. От толкова много преглъщане – накрая собствената ни слюнка ще ни задави. Да…“, изригна Росен Карамфилов в защита на Калин Терзийски.

Коментари чрез Facebook

коментара

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар