Синоптикът Анастасия Стойчева обяви най-чаканата вест за времето Преглеждания: 1071

0
Оценете този post

Задава се нова топла вълна на хоризонта

Синоптикът Анастасия Стойчева обяви вест за времето, която всички чакаме от доста дълго.

Като начало тя посочи, че тази сутрин е било най-студено в София – минус 12 градуса към 5 ч. Анастасия Стойчева обяви, че този студ си отива и макар за кратко идва нова топла вълна.

Анастасия Стойчева
Задава се нова топла вълна на хоризонта

Още от днес температурите ще тръгнат нагоре, а снежната покривка ще започне да се топи. При все, че днес на някои места преваля сняг, в следобедните часове облачността на повечето места се разкъса.

Утрешният ден ще е още по-топъл и слънчев в сравнение с днешния, посочи Анастасия Стойчева.
В сряда обаче се задава ново понижение на температурите, при все, че няма да е чак толкова студено, колкото бе през почивните дни. В равнинните части на страната ще превали дъжд, а в планинските райони с височина над 1 800 метра – ще вали сняг.

Затоплянето ще е по-осезаемо от четвъртък, когато дневните температури ще са в интервал между 9 и 14 градуса. Малък Сечко ще предаде щафетата на Баба Марта с хубаво и слънчево време, а температурите ще са около 15 градуса. На 1 март не се очакват валежи.

През уикенда обаче се очаква ново понижение на температурите. Не е изключено тогава на места отново да превали сняг, но няма да е нещо страшно.
Още от 4 март, ще започне ново затопляне. Петък и понеделник, ще са дните, в които ще се радваме на повече слънце, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.