Лъснаха скандални разкрития за смъртта на Илия Павлов

Гласувайте за статията

Запознати твърдят, че можело да е жив и до днес, ако…

16 години след разстрела на Илия Павлов, лъснаха скандални разкрития за смъртта му.

Запознати издават, че Илия Павлов можело да е жив и до днес, ако не се било наложило да се завърне спешно от Москва в София. Това се случило на 1 март 2003 година.

Илия Павлов

Запознати твърдят, че можело да е жив и до днес, ако…

Причината за завръщането на Илия Павлов била участието му в срещата на тогавашния президент Георги Първанов с руския му колега Владимир Путин.
Това става ясно от разкритията, направени от източници на службите за сигурност, които са наясно със ситуацията.

Илия Павлов бързал да се прибере в София, за да се види очи в очи с Владимир Путин. Малцина си спомнят, че именно той и фирми на „Мултигруп“ дават финансово рамо на проведения „концерт на дружбата“ в НДК в чест на Путин.

Фотографите запечатали как Илия Павлов подарява картина на руския държавен глава в храма „Александър Невски“ под благосклонния поглед на приближения си Стоян Денчев. По това време Илия Павлов вече е в класацията на полското списание „Впрост” с 1,3 млрд. долара. След него е дори ръководителят на „Лукойл“ Вагит Алекперов.

На 4 март 2003 г. Владимир Путин отлита за Русия, а три дни по-късно Илия Павлов дори и не подозира, че отпива от последните си глътки живот.
Внезапен изстрел от нищото прекъсва последния разговор на Илия Павлов, който се обадил на съпругата си Дарина.

Гардовете му чуват последната му въздишка, преди да видят как се строполява на земята. Няколко от тях го слагат веднага на задната седалка на автомобила и го откарват в „Пирогов“, но вече е късно. Аутопсията установява, че босът на „Мултигруп“, е издъхнал само няколко минути, след като е бил пронизан от куршума.

Поръчковото му убийство остава неразгадано от криминалистите и до днес, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар