Владимир Путин проговори за ядрената програма на Русия (Какво разкри?)

Гласувайте за статията

Владимир Путин призна, че Русия се въоръжава, но отрече да се готви за война

Владимир Путин и Доналд Тръмп може да си разменят любезности на официални срещи, но действията им говорят друго. Двамата президенти за пореден път нажежиха обстановката, като обявиха развитие на ядрените си програми. В ежегодното си изявление към нацията Владимир Путин призна, че Русия се въоръжава. Той не отрече, че ядрените ракети се разработват с пълна сила, а освен това даде да се разбере, че са с изключително широк обхват.

„Русия няма интерес да разполага ядрени или ракетни установки в Европа. Но ще отговори на подобни действия от страна на САЩ. Успешно тествахме двете ракети, които разработихме и те са с широк обхват. Достигат разстояния не само с ракетни установки, но и до базите, където се произвеждат тези установки. Във Вашингтон могат да смятат, нека сами си направят изчисленията“, добави още той.

Президентът заяви, че се надява ЕС да започне да затопля отношенията си с Русия и да намерят време за конструктивен диалог. В същото време обаче напомни, че Русия е автономна и независима държава, която ще отстоява интересите си. В която и да е точка на света.

Путин проговори и за оттеглянето на САЩ от договора за ядрено разоръжаване. Коментирайки оттеглянето на САЩ от INF, Путин заяви, че след подписването на този документ много страни са работили за разработването на такива оръжия. А Вашингтон и Русия не са.

По думите му Америка е трябвало да каже истината, а не да измисля причини да се измъкне от INF.

Руския президент допълни, че в Москва не мислят за поставяне на ракетни установки в Европа. Но ако САЩ извадят томахавката, те също няма да стоят спокойно и да гледат отстрани.

Владимир Путин с предупреждение към Тръмп сн. Kremlin.ru

Владимир Путин с предупреждение към Тръмп сн. Kremlin.ru

„Последните ракетни разработки „Пересвет“ и „Кинжал“ показаха своята ефективност. А „Буревестник“ премина успешно тестовете, докато „Посейдон“ ще бъде пуснат във вода през първото тримесечие на тази година“, добави още президентът.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар