Климатологът Георги Рачев направи изненадваща прогноза за времето Преглеждания: 2884

Очакванията са за пролет без съществени валежи
0
Оценете този post

Очакванията са за пролет без съществени валежи

Топ климатологът Георги Рачев направи прогноза за времето, с която изненада всички.

Той подчерта, че месец февруари си отива с валежи, които са значително по-малко от обичайните за това време на годината, което определено не е добре. Георги Рачев посочва, че е било необходимо да вали още.

Георги Рачев
Очакванията са за пролет без съществени валежи

При все, че в планините снежната покривка е все още значителна, то февруари ще си отиде топъл, бе категоричен Георги Рачев.
Неговата прогноза е, че средната месечна температура през февруари ще е с поне два градуса по-висока от обичайната, а може и повече.

Според Георги Рачев това беше краят на зимата. Разбира се той побърза да се застрахова, че това далеч не означава, че баба Марта няма да се разгневи и да излее цялата си палитра от номера. Тя винаги е способна на изненади.

Георги Рачев посочва, че през последните няколко години, пролетта е винаги „модерна“ – застудяване 1-2 дни, след което отново следва затопляне. Това, което предстои далеч не може да се нарече зима, категоричен е той.

Климатологът твърди, че дългосрочните прогнози сочат, че пролетта ще бъде нормална по отношение на температурите. Валежите също ще са значително по-малко от обичайните за това време на годината, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.