Любомир Стойков взриви с разкритие за Карл Лагерфелд в деня на смъртта му! (виж тук)

Любомир Стойков взриви с разкритие за Карл Лагерфелд в деня на смъртта му! (виж тук)
4 (80%) 1 vote

Любомир Стойков отдаде почит към паметта на великия Карл Лагерфелд!

Модният гуру Любомир Стойков взриви мрежата с разкритие за големия дизайнер Карл Лагерфелд в деня на смъртта му. Ето какво написа професорът в профила си преди часове:

Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд остава един от най-големите в света на модата

„Приносът на Карл Лагерфелд към световния моден дизайн се дължи поне на три неща.

Първо, той на практика показа колко е прав френският мислител Жак Дерида, когато твърдеше, че творецът е обречен да повтаря историята докато достигне до своята истина и тогава, разрушавайки из основи традицията, създава новото.

Дизайнерът усвои превъзходно най-важното от наследството на мадмоазел Коко Шанел, без обаче да остава в нейната сянка, а вслушвайки се в ритъма на днешния ден и отговаряйки на потребностите на модерните и постмодерни жени.

Второ, Кайзер Карл доказа, че за да бъдеш голям пофесионалист и да създадеш велико име, трябва да си широко скроен интелектуалец, да познаваш в детайли другите изкуства и да откриваш връзката им с модата по нов творчески начин.

Трето, цялото творчество на Карл Лагерфелд аргументира тезата, че модата е терен за новото, оригиналното и интересното; за забавното и неординерното; за красивото и непостоянното.

Благодарение на него модата получи признание и като изкуство, и като незаменимо средство за съхранение на най-важното в човешката цивилизация и култура.

СБОГОМ, МАЕСТРО! БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ!…“, написа Любомир Стойков в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар