Русата Златка пречи на Павел и Преслава да се венчаят

Русата Златка пречи на Павел и Преслава да се венчаят
2 (40%) 1 vote
Павел се венчал навремето за Златка Райкова

Фолкфурията Преслава и благоверния ѝ Павел не могат да се оженят – разкрива в. „България днес“. Причината е, че той вече има сключен църковен брак с пазарджишката бръмчалка Златка Райкова – сочи проверка на изданието.

Така излиза, че за да пристъпи към нов божий съюз, Павел първо трябва да разтрогне предишното си свето тайнство – венчанието, категорични са познавачи на църковните закони.
Павел и Русата Златка се венчават в църковен храм през далечната 2011 г., когато плеймейтката и Павката, както го наричат приятелите, все още се носят на крилете на любовта. Тогава двамата наивно смятат, че ще останат заедно до дълбоки старини. Лесно вземат решението да кажат „да“ пред Бога. Избират ритуалът да се състои само пред неколцина свидетели. Тогава самата Златка Райкова показва няколко снимки от събитието в социалните мрежи и дори временно променя името си на Златка Лазарова.

Фотосите са с лошо качество заради приглушената светлина в църквата, но въпреки това от тях ясно се вижда, че двамата са пред свещеник и държат свещи.
Спорен остава въпросът може ли да се сключи църковен брак, без представено свидетелство от общината за сключен граждански брак. Със сигурност е ясно, че Павел и Преслава нямат такъв, който според българското законодателство се смята за валиден пред институциите. Мнозина са категорични, че църковните настоятелства винаги изискват акт от гражданския брак и почти никога не пристъпват към венчавка в храм без този документ.

Венчавката на Златка и Павел през 2011 г.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар