Сестрата на Джаки Кенеди си отиде! (Последната принцеса на Камелот издъхна на 85)

Сестрата на Джаки Кенеди си отиде! (Последната принцеса на Камелот издъхна на 85)
2 (40%) 1 vote

По-малката сестра на Джаки Кенеси си отиде на 85

Семейство Кенеди за пореден път е в траур. По-малката сестра на Джаки Кенеди – принцеса Лий Радзивил почина на 85 години в Ню Йорк. Наричана още „последната принцеса на Камелот“, една от най-влиятелните и популярни жени през миналия век си отиде завинаги.

Лий Радзивил може и да е живяла в сянката на Джаки Кенеди, но в действителност е една от най-колоритните фигури в световната история. Тя е принцеса, автор на мемоари, три пъти се е омъжвала, била е световен дипломат и е смятана за една от най-добре облечените жени на планетата след Коко Шанел. Легенди се носят за любовта и съперничеството между двете сестри, а кулминацията достига, когато Лий се впуска в авантюра с Джон Кенеди, която Джаки никога не й прощава.

„Те бяха като огъня и водата. Винаги се съревноваха. Джаки се омъжи за президент, но на Лий казваха „Ваше кралско височество“, спомнят си съвременници на двете.

Двете са най-популярните жени в Америка през 60-те години на миналия век. Млади, красиви, богати и наследници на една от най-видните фамилии – Бувие, Джаки и Лий са изключително известни. А след сватбата на Джаки с младия сенатор Джон Кенеди, ухажорите на Лий стават още повече и по-богати.

Отиде си сестрата на Джаки Кенеди сн. Уикипедия

Отиде си сестрата на Джаки Кенеди сн. Уикипедия

Принцеса Радзивил е в доста лоши отношения със сестра си заради Аристотел Онасис, за който се говори, че първо се е увлякъл по малката сестра, а по-късно се е оженил за по-голямата. Двете остават смразени до смъртта на Джаки Кенеди, въпреки че в онзи период, Лий е до сестра си и се опитва да я подкрепи. Джаки обаче я изключва от завещанието си, без да й остави нищо от богатството си на стойност 150 милиона долара, а на децата й дава едва по половин милион за спомен. Лий Радзивил обаче остава част от висшето общество на Ню Йорк до смъртта си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар