Какви болести ни заплашват според месеца на раждане? (Вижте повече – Част II )

Какви болести ни заплашват според месеца на раждане? (Вижте повече – Част II )
4 (80%) 1 vote

Откриха връзка между някои болести и месеца на раждане, учени смятат, че има значение и пола

ЮЛИ – децата от женски пол родени през летния месец са предразположени с около 27% повече към високо кръвно налягане и с 40% повече към инконтиненция. Могат да страдат и от астма, тумори и болки в шията. Мъжките рожби са с опасност от астма, артрит и тумори.

АВГУСТ – бебета от мъжки пол родени през този месец са в двойно по-голям риск от астма. Заплашват ги проблеми с щитовидната жлеза и остеопороза. Жените пък имат склонност към повишени стойности на кръвни тромбоците, артрит и ревматизъм.

Мъже родени през СЕПТЕМВРИ са с троен риск от болести на щитовидната жлеза от тези родени в началото на годината. Те са податливи към остеопороза и астма. Като цяло септемврийските бебета прекарват най-малко хронични заболявания през целия си живот в сравнение с другите. Жените обаче могат да се срещнат със сериозни здравословни проблеми като злокачествени тумори, болести на щитовидната жлеза и остеопороза.

ОКТОМВРИ е известен с факта, че е месец през, който се раждат най-много бебета. Жените имат проблеми с високия холестерол, остеопораза и анемия. За мъжете е характерно, че имат склонност към болести на щитовидната жлеза и пак остеопороза.

Родените мъже през НОЕМВРИ са предразположени към кожни заболявания, болести на сърцето и  щитовидна жлеза. Жените имат склонност да се разболеят от астма, кръвни тромбове и бронхит.

ДЕКЕМВРИ е месец през, който родените жени пак са предразположени към тромбове, астма и бронхит в хронична форма. Мъжете могат да страдат от катаракта, болести на сърцето и депресия, предават от pik.bg.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар