Какви болести ни заплашват според месеца на раждане? (Вижте повече – Част I )

Гласувайте за статията

Откриха връзка между някои болести и месеца на раждане, учени смятат, че има значение и пола

Някои болести има пряка връзка с месеца, в който сме родени, твърдят испански учени. Някои промени в ултравиолетовите лъчи според сезона както и различните нива на витамин D, алергии и вируси могат да повлияят на развиващия се плод.

Специалистите забелязали, че има пряка връзка за появата на 27 хронични заболявания с месеца на раждане и някои по-късни здравословни проблеми. Но протичането на болестите зависело и от пола на детето, споделя Хосе Антонио Каседа – професор и автор на изследването.

Родените бебета през ЯНУАРИ, които са от мъжки пол могат да развият на по-късен етап от живота си язва на стомаха, запек и болки в гърба. Момичетата могат да заболеят от мигрена и да имат проблеми със сърцето.

ФЕВРУАРИ предразполага родените момчета да имат проблеми с щитовидната жлеза. Както сърдечни заболявания и остеоартрит. Момичетата също могат да имат костни заболявания и такива на щитовидната жлеза. Но и  заболявания свързани със кръвосъсирването.

През МАРТ се раждат момчета, склонни към астма, перде на очите и сърдечни проблеми. Момичетата могат да развият артрит, запек и ревматизъм.

Бебета родени през АПРИЛ от мъжки пол да се пазят от астма, остеопороза и болести на щитовидната жлеза. Жените пък могат да заболеят от тумори, бронхит и остеопороза.

Родените през МАЙ момчета могат да се разболеят от диабет, астма и депресия. Жените са податливи на запек, ревматизъм и хронични алергии, предават от pik.bg

Децата от мъжки пол родени през ЮНИ да внимават със сърдечно.съдовата си система, перде на очите и бронхит. Те са предразположени повече от другите мъже родени през останалите месеци. Жените пък да внимават с заболявания като артрит, ревматизъм и инконтиненция (неволно изпускане на урина).

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар