Брендо си криел в размирна Венецуела?

Брендо си криел в размирна Венецуела?
5 (100%) 1 vote
Евелин Банев-Брендо разполагат с наркоплантации

Кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо може би се укрива от правосъдието в разтърсената от невиждана хуманитарна и политическа криза Венецуела, където от десетилетие разполага със собствена наркоплантация. Това сензационно разкритие прави пред в. „Уикенд“ столичен антимафиот.

Изявлението му дойде часове след като американските служби за сигурност алармираха ДАНС за преводи на стотици милиони евро от държавната венецуелска петролна компания към наша банка, които бяха блокирани по искане на Америка. Изданието твърди, че знае за коя финансова институция става дума, но според действащия закон, защитаващ банките, няма право да съобщи името ѝ, за да не се внесе смут сред вложителите ѝ.

Брендо изчезна безследно миналата пролет, след като бе осъден и в България на 6 години затвор за пране на 21 милиона лева от дрога. Преди това тополовградският крал на коката бе осъден в Италия и в Румъния съответно на 20 и 10 години затвор за мащабен внос на бял прах от Южна Америка към Европа.

Малко известен факт е, че Брендо има официален паспорт на венецуелски гражданин, издаден му в Боливар през далечната 1999 г. За венецуелския документ за самоличност се споменава и в кориците по делото „Кокаинови крале“ в Италия, където разследването установило, че в периода 2004-2006 г. Брендо влизал няколко пъти на Апенините с южноамериканския си паспорт.
Според информация от чужди разузнавания Банев инвестирал купища пари в плантация в Южна Венецуела съвместно с местен мафиот на име Раул през 2007 г.
„Дори Брендо да не се намира в момента във Венецуела, то той със сигурност е бил съвсем доскоро там, тъй като е стартирал операция по изнасянето на милионите си, тъй скато режимът на Мадуро скоро ще бъде свален“ – твърди източник от ДАНС.

Брендо изтегля милионите си от Венецуела

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар