Луиза Григорова може да играе Петя Дубарова във филм за нея

Гласувайте за статията
40 години след самоубийството на младата поетеса Петя Дубарова снимат филм за живота ѝ

Лентата се казва „Петя на моята Петя“, но това няма да е биографичен филм – разбираме от страниците на „Уикенд“. Сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Продуцент е Николай Урумов, а режисьор е Александър Косев – отбелязва изданието.

Засега обаче екипът пази в пълна тайна коя актриса ще изиграе Петя Дубарова, останала в българската литература като „слънчевото момиче“. Според запознати възможно е в образа на поетесата да се въплъти или Луиза Григорова, или младата надежда Радина Боршош. Те вече са били извикани на проби за ролята. На кастинг са минали и още над 10 млади актриси, като окончателното решение ще се вземе в началото на март.

Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва дословно живота ѝ. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.
„Ще бъде филм за една съвременна Петя в днешния Бургас. Това е град, който продължава да ражда таланти, и за нас ще е чест да снимаме тук“ – казва режисьорът Александър Косев. Очаква се лентата да бъде завършена до края на годината, като предпремиерно филмът се очаква да бъде представен в Бургас през декември.

Луиза най-вероятно ще получи ролята

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар