Синът на Кольо Карамфилов побесня: Младият писател взриви мрежата! (виж тук)

Синът на Кольо Карамфилов побесня: Младият писател взриви мрежата! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Синът на Кольо Карамфилов е бесен от липсата на всякакво зачитане на културата у нас!

Синът на големия художник Кольо Карамфилов – Росен Карамфилов избесня в мрежата. Младият писател и поет отказва да се примири с тоталното незачитане на културата у нас и поставянето й в девета глуха. Ето как избухна преди часове:

Карамфилов

Росен Карамфилов избесня в мрежата

„Късно снощи рових из нета за международни литературни конкурси. Познайте какви са сумите на наградите им – между 1000 и 5000 евро. За един разказ или едно стихотворение. Евро!

И няма само първо, второ и трето място, а поне още три- четири поощрителни. В България една от най-престижните награди за разказ, която впрочем спечелих, когато бях едва на двадесет и една, е 700 лева.

И това е някакъв максимум. Да не говорим за по-неизвестните конкурси. Там положението е хептен трагедия! По сто-двеста лева за разказ. После ви е чудно защо между писателите в тая страна се лее такова презрение.

Нормално е – бедността поражда завист. И като няма хляб за всички е логично тия дето са останали гледни да презрат тоя, който се е нахранил. Тая немотия ни докара дотам, че не можем да си преглътнем един другиго дарбата.

Не можем да се зарадваме на чуждия успех. Можем само да го поставим под съмнение. Щото не ние сме взели стоте лева от конкурса за стихче. Някак си не е честно. Даже не ми е смешно….

… Докато го има тоя проклет мейнстрийм, артисти като мене ще тънат в мизерия. Скъсвайки си задниците от бачкане за пет лайка и почести.

Докато ги има тия бози, които заливат с помия ефира, изкуството ще умира. Докато всичко е евтино и пошло като поп фолк без дори да съм на третата си водка – няма да ми се твори, както го умея.

Докато се ценят евтините трикове за внимание, а същината се подминава – все така мамицата ще ни се ебава. На тия, дето носим талант. Точно така. Мамицата. (Нещо грубо… Нещо много грубо казах.)“, гневи се Росен Карамфилов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар