Меган Маркъл или Кейт Мидълтън – коя е по-богата? (Колко „тежи“ кралското семейство на Англия)

Меган Маркъл или Кейт Мидълтън - коя е по-богата? сн. Инстаграм
0

Меган Маркъл с 5 милиона долара от ролите й в телевизията

Меган Маркъл или Кейт Мидълтън – коя от двете херцогини е по-богата? Британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда долара от сп. „Форбс“, а личното богатство на кралица Елизабет е оценено на 530 милиона долара. Тя не е най-богатата личност в Обединеното кралство, но е в топ 500 на най-заможните сред всички жители на страната, пише edna.bg. Тя заема 344-то място в списъка на най-богатите британци на вестник „Сънди Таймс“ за 2018-та година.

Богатството на кралицата се състои от най-различни имоти, шедьоври на изкуството, скъпоценности и дори вятърни ферми. Короната притежава имоти за общо 11 милиарда долара. Макар че не всичките официално са притежание на кралицата, тя има право да харчи между 15% и 25% от приходите им. Имотите на Короната й носят по 400 милиона долара на година. Бъкингамският дворец е притежание на действащия монарх, но не е лична собственост на кралицата.

Някои кралски имоти са лична собственост на Елизабет Втора. Част от тях са оцененият на 140 милиона долара дворец „Балморал“ и фамилното имение в провинцията „Сендрингъм“.

Кралицата притежава и 140 бижута за 4 милиарда долара. Собствеността на короните и тиарите, които виждаме на кралските сватби и приеми преминава към всеки следващ монарх. Елизабет Втора е и горд собственик на колекция от пощенски марки, завещани й от нейния покоен баща Джордж V.

Кралицата печели пари и от конни надбягвания. Нейни коне са й спечелили почти 9, 2 милиона долара.

Елизабет Втора и принц Филип получават и суверенен гранд. Суверенният гранд е годишна сума, предоставяна от правителството, която покрива разходите им за пътуване, охрана, персонал и ремонти на кралските палати. Принц Филип има около 30 милиона долара. След 2011-та година той получава годишно от парламента 500 000 долара само за публичните си изяви. Официално той се оттегли от позицията си през 2017-та година на 96 години.

Не се знае с колко точно пари разполагат принц Уилям и принц Хари. Смята се двамата имат между 25 и 40 милиона долара. Част от парите си те са наследили от майка си Даяна.

Меган или Кейт?

А коя е от двете херцогини е по-богата? Меган Маркъл или Кейт Мидълтън? Кейт идва от богато семейство и парите й не са дошли само от брака й с Уилям. Тя притежава около 10 милиона долара лични финанси.

Меган Маркъл или Кейт Мидълтън - коя е по-богата? сн. Инстаграм
Меган Маркъл или Кейт Мидълтън – коя е по-богата? сн. Инстаграм

Най-новият член на кралското семейство – Меган Маркъл, също притежава лични средства. Според британските медии херцогинята на Съсекс разполага с около 5 милиона долара. Те са натрупани от ролите й в телевизията и киното.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.