Соня Колуклиева: България е най-корумпираната страна в ЕС! (данни от доклада на фондация „Фридрих Науман“) Преглеждания: 1190

Соня Колтуклиева изнесе ужасяващи данни за страната ни
0
Оценете този post

Соня Колтуклиева изнесе ужасяващи данни за държавата ни!

Журналистката Соня Колтуклиева шокира с данни от годишния доклад на Фондация „Фридрих Науман“. Според който България е най-корумпираната страна в Европейския съюз:

Соня Колтуклиева
Соня Колтуклиева изнесе ужасяващи данни за страната ни

„България е най-силно корумпираната страна-членка на ЕС, като остава след сравними по други параметри държави като Унгария, Румъния, Гърция или Хърватия.

Тя е толкова корумпирана, че това е сред основните пречки за присъединяването й към Шенгенското пространство и очакваното бързо икономическо развитие.

Transparency International я класира 71-73 / 180 в своя доклад за Състоянието на корупцията за 2017 г. – малко по-добре от 2016 г.

Корупционната среда стимулира растежа на сивия сектор в България, който е най-големият в ЕС и възлиза на близо 30% от БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ.” Годишен доклад на Фондация “Фридрих Науман“, стряскащо оповести Соня Колтуклиева.

Но побърза да успокои все още мислещите българи с друго. А именно силата на президента Румен Радев и напълно реалната възможност той да поеме следващото управление на държавата:

„Много интересен коментар на Милен Ганев: „И така – когато Радев заеме нечия страна е лош, но когато се въздържи е още по-лош. Няма угодия. Какво да прави?

Да се скрие в мазето и да чака края на мандата, подобно на предшествениците си? Или да хвали изпълнителната власт в най-бедната държава в Европа с изчезващо население?

Тъжна картинка представлява един приземен въздушен ас, превърнат в административен фикус. Ако Радев е смятал, че може да промени нещо, ясно е, че шансът му е в другия проект. Има кой да го подкрепи…“, убедена е в това Соня Колтуклиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.