Светльо Иванов: Ако сте амбициозни родители не давайте този текст на децата си! (още подробности)

Гласувайте за статията

Светльо Иванов е убеден в думите на големия Ричард Брансън!

Водещият на „120 минути“ по Би Ти Ви Светльо Иванов се обърна към родителите в България с ценен съвет. Всъщност той не идва от него, а от големия Ричард Брансън, но едва ли ще се понрави на всички.

Светльо Иванов

Светльо Иванов цитира думите на големия Брансън

Затова и журналистът посъветва твърде амбициозните майки и татковци, да го пропуснат покрай очите си:

„Когато приятелите от #AMGPublishing ме поканиха да напиша предговора към българското издание на новата книга на сър Ричард Брансън, приех задачата с гордост и вълнение.

Тази страхотна книга ще е на пазара другата седмица и ще промени представите ви за богатството и бизнеса.

Ако сте от амбициозните родители, не давайте този текст на децата си. Защото родителите на Брансън преди всичко са били негови приятели. Малкият Ричард не е бил сред добрите ученици в класа си.

Страдал е от дислексия – невъзможност за четене и разбиране на прочетеното, което прави концентрацията му върху уроците изключително трудна. Развива и синдром на дефицит на вниманието.

Идеята да прекара още няколко години в наизустяване на ненужни
факти и спрягане на латински глаголи му се струва ненужна. Така още невръстен, Ричард шокира родителите си, заявявайки им, че напуска училище, за да основе младежкото списание Student.

За този период Брансън ми разказа следното: „Нашите ми казаха: „Виж, важното е, че ти знаеш какво искаш да правиш, повечето хора не знаят какво искат да правят“. И така получих своето образование и то беше удивително образование.

Всеки път от тогава насам създавах неща, с които да променя света. И аз го направих в много различни сфери и се забавлявах много, докато го правех“, каза Брансън.

Според разбирането и опита на Ричард трябва да следваме нещата, от които се интересуваме в нашия собствен живот, а не да правим нещо по принуда:

„Нали знаете, ако не се справяш добре в училище, но обичаш музика – последвай музиката. Ако не се справяш в училище, но обичаш спорт – последвай спорта. И тогава подозирам, че ще си успешен, защото ще правиш това, което можеш най-добре.

Дай си шанс. Ще научиш много, дори да се провалиш първия път. Автоматично ти ще успееш и ще имаш ползата от това, че си прекарал страхотно времето си“. Брансън никога не се съмнява в себе си“, написа Светльо Иванов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар