Тръмп зарязва Балканите на Русия? (Меркел също се оттегля от региона)

Тръмп зарязва Балканите на Русия? (Меркел също се оттегля от региона)
5 (100%) 1 vote

Доналд Тръмп не се интересува от Балканите, Меркел също се предаде

Тръмп и ЕС зарязват Балканите на самотек. Допреди няколко години регионът беше център на внимание и от двете страни на Океана. Сега Западните Балкани са оставени да се справят сами с чуждото влияние и икономическата криза, а САЩ твърдят, че са ги оставили на Европа.

Даниел Хамилтън, изследовател от международния институт за изследвания към университета Джон Хопкинс споделя, че според неговите наблюдения интересът на ЕС и Америка към Балканите намалява.

„Американския президент не се интересува от тази територия. Единствен приоритет му е Косово, но дори и там войниците са все по-малко“ казва още той.

„Администрацията на Тръмп се опитва да прехвърли въпросите около Западните Балкани на ЕС. Но нито САЩ, нито ЕС се интересуват от този регион“, добавя още той.

По думите му, Ангела Меркел единствена правели опити да подобри ситуацията, но в последните години и тя се отказва. Гласът на Британия няма да се чува след като излезе от ЕС, а Австрия няма достатъчно влияние.

Така целият полуостров става център на влияние на руски, турски и китайски интереси. Според Хамилтън обаче не само политиците, но и криминалните контингенти имат интерес към района.

„Руската организирана престъпност също се интересува от района. Китайците проявяват необичайно силен интерес също. Ислямските държави са запазили значителна част от влиянието си върху Босна и други части на района. Турция преследва собствени интереси и винаги е готова да сложи прът в колелата на западната политика. Предвид и корупцията по високите етажи – интересът към Балканите е нулев“, додава още Хамилтън.

Тръмп зарязва Балканите на Русия сн. Уикипедия

Тръмп зарязва Балканите на Русия сн. Уикипедия

Казано на простонароден език – ако балканските народи чакат неволята да им помогне, ще си останат с чакането. ЕС има други интереси и не се вълнува от проблемите на района. Така, че ако Балканите искат да процъфтяват, народите трябва да вземат властта в свои ръце и да работят заедно, за да излязат от кризата. Ръка за ръка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар