Коя е Ева Браун? (Вижте повече за жената до Хитлер)

Гласувайте за статията

Ева Браун двукратно се опитва да се самоубие

Ева Браун (Ева Ана Паула Хитлер) е дългогодишна спътничка в живота на Адолф Хитлер. За кратко тя е и негова съпруга. Браун среща Хитлер в Мюнхен, когато е едва на 17 години. Тогава тя работи като асистент и модел на личния му фотограф. Двамата започват да се срещат близо две години след първата им среща, пише edna.bg. По време на връзката им тя двукратно опитва да се самоубие.

До 1936-та година Ева е станала част от неговото домакинство в Бергхоф и до края на Втората световна война живее охолно. Според историците политическото влияние на Браун над Хитлер е нищожно. Тя продължава дейности, които той не одобрява, като пушене, носене на грим и голи слънчеви бани. Жената на Хитлер обичала фотографията и много от цветните му снимки, оцелели до днес, са нейно дело.

Въпреки че е ключова фигура във вътрешния социален кръг на Хитлер, Браун не се появява на публично място заедно с него до лятото на 1944-та година. Тогава сестра й се омъжва за офицер от личния му щаб.

Браун и Хитлер се срещат, когато тя е на 17. Тогава Ева се влюбва лудо в него. Когато се срещат за първи път, тя няма никаква представа кой е той. Запознават се през 1930-та година, когато Хитлер е все още неразпознаваема фигура. Тя не знаела дори истинското му име. Чула, че се казва г-н Улф. Любовта между двамата пламва веднага.

Хитлер не свалял очи от нея. В края на деня той й предложил превоз до вкъщи, но тя отказала. През следващите дни обаче Ева не спряла да разпитва за него. Хитлер започнал да я кани навсякъде – на кино, вечеря, опера, докато накрая не постигнал целта си.

Другата жена

Когато връзката на Хитлер и Ева започнала, той вече бил влюбен в друга жена, с която живеел. Това била Гели Раубал, която била и негова племенница. Хитлер обичал Гели повече от всеки друг, но тя не изпитвала същите чувства към него. През 1931-ва година Раубал съобщила на Хитлер, че за минава за Виена, за да се омъжи за друг.

Това го вбесило. Двамата прекарали нощта в ожесточени спорове. А на следващия ден Гели била открита мъртва. Тя сложила край на живота си по собствено желание. Разбитото сърце на Хитлер намерило утеха при Ева Браун, а истинската им връзка започнала скоро след това.

Диктаторът следвал този модел на взаимоотношения през целия си живот. Той бил романтично свързан с осем различни жени. Твърди се, че всяка една от тях се е опитвала да се самоубие поне веднъж.

Ева искала вниманието на Хитлер и дори опитала да се застреля, но не успяла. Тя звъннала на личния лекар на Хитлер и когато той разбрал, отишъл до болницата и й обещал винаги да се грижи за нея. Действията на Ева били отчетени като призив за внимание.

Любовта между Ева и Хитлер била пазена в тайна. Само по-старите и близки приятели на диктатора знаели за връзката им. Когато идвали важни политически личности, тя стояла скрита в другата стая.

С Хитлер и Ева живеела и майката на бившата му любов Гели – Ангела Раубал. Тя не криела омразата си към Браун.

Ева прави и втори опит за самоубийство като предозира с хапчета. Тогава Ангела Раубал се изнася от дома на Хитлер, а Ева получава разрешение да се премести при него. На 29-ти април 1945-та година Хитлер и Ева сключват граждански брак.

Ева Браун двукратно се опитва да се самоубие сн. Уикипедия

Ева Браун двукратно се опитва да се самоубие сн. Уикипедия

24 часа по-късно двамата се самоубиват. Тя поглъща капсула цианид. Хитлер прави същото и след това се застрелва. Германското общество научава за Браун след смъртта й.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар