Маги на Слави даде ценен съвет за свобода и щастие в мрежата!

Маги на Слави, както още наричат психоложката Маги Ангелова, разкри как да бъдем истински щастливи и истински свободни. Ето какво публикува тя в мрежата: [caption id="attachment_580946" align="aligncenter" width="300"]Маги на Слави Маги на Слави с ценни съвети в мрежата[/caption]

"В живота всичко се случва – понякога сте на върха, а понякога сте в спад. Понякога имате енергия, която да споделяте с другите, а понякога няма какво да дадете и се чувствате опустошени.

Случва се да сте перфектни с думите, но се случва и да правите грешка след грешка. Понякога сте изключители егоисти, а понякога жертви на безусловна любов. Това е синусоида: различни хора – различна амплитуда. Живеем в епохата на потреблението. Повечето хора и на отношенията гледат по този начин: ако е „вкусно“, тогава консумират източника и са привлечени от него. Когато му се наситят, той вече не е интересен. Ако демонстрирате пълна откритост, скоро ще се окажете, че сте „човек без тайни“, значи неинтересен, изучен, изследван. Когато сте „празни“, бездуховни, нерадостни, когато ви се струва, че сте дали всичко на другия, кой ще ви даде отново енергия и ще ви изпълни. На кого ще бъдете нужен? Ще може ли някой да ви дари с любов и да бъде с вас? Такива мисли ви спохождат в периода на спад. Тези, които са се наричали приятели, са изчезнали – свързващата нишка е изчезнала. Влюбените си стават равнодушни, от отношенията изчезва светлината и интимността. Често слушам истории за това как известните артисти, художици, писатели, отдали целия си живот на работата си, си отиват от този свят неудовлетворени, неразбрани и самотни. Когато сте в спад, може да ви се струва, че животът ви е проигран и че каквото сте могли, сте го направили – направили сте го, но най-важното така и не се е случило. Може да прочетете в дебелите книги или в интернет, че „сред многото мнения за вас най-важното е това на човека, когото най-много ви обича“, но в този момент може да ви се стори, че такъв любящ и приемащ ви човек не съществува в живота ви и никога не е съществувал… Няма такъв, заради който си струва да сте мотивирани и който да ви повдига, когато „животът“ ви ви изостави.

Остава ви да намерите центъра си, силата вътре във вас, Бога във вас, да откриете своето Постоянно Непостоянство… Ако сте тръгнали по пътя към себе си, трябва да сте готови, че ще има и подобни моменти.

Този, който ходи по пътя на Огъня, трябва да се доверява на вътрешното си АЗ и да го следва, колкото и странно да изглежда понякога. Ще изглеждате откъснати и печални. Не се опитвайте да се раздавате. Време е да се съберете и да се върнете към себе си.

Да усетите собствената си ценност за самите себе си, ценността на собствения си живот, на своя вътрешен свят. Това е време, когато в отношенията ви с другите трябва да преместите фокуса върху себе си.

Не преследвайте това, което ви се изплъзва, не търсете това, което не съществува. Върнете се към себе си! Това е момент в живота ви, който трябва да приемете като дар от Бога", съветва Маги Ангелова в блога си magiangelova.bg.