Лияна Панделиева: Ето как се оказва първа помощ на пострадал на ски писта в Австрия! (виж тук)

Гласувайте за статията

Лияна Панделиева кара ски в Шладминг, Австрия!

Журналистката Лияна Панделиева замина на ски ваканция в курорта Шладминг, Австрия. И не пропусна да публикува, както снимки, така и интересни факти от престоя си там. Като например как австрийците оказват първа помощ на пострадал на ски пистата:

Лияна Панделиева

Лияна Панделиева е на ски в Австрия

„Пред очите ни мъж, който се пуска на слаломно трасе за любители му хваща кол от двойна врата. Човекът излетя, предметна се и с главата надолу се спря в мрежата.

Извикахме помощ, лифтаджиите се втурнаха, ние повече не можехме да направим. Мъжът виеше от болка, беше видна фрактура на бедрена кост.

Когато се върнахме на следващото спускане, човекът беше извън мрежите, все още с глава към склона, бяха я подпрели върху чанта, в съзнание, държеше за ръка един от спасителите.

Събраха се от персонала на ски зоната, с бормашини сложиха колове, преградиха пистата с ленти, по-нагоре сложиха плакати за спиране и двама души с жълти знамена, които махаха, за да спират идващите скиори.

След 3 минути кацна хеликоптер. Когато се върнахме след още 15 минути, мъжът беше седиран, на системи, с монитор за показателите. Обезопасиха го, вързаха го и хеликоптерът отлетя.

Лекарите ни казаха, че става дума за тежка бедрена фрактура. Горкият човек… Докато го изтегляха към хеликоптера случайно попаднали там скиори му викахме за кураж…, не че това помага.

От една страна професионализмът на всички на пистата беше забележителен и от втора – това може да се случи на всеки.

И затова застраховката пести веднъж 4 хил.евро от спасяването с хеликоптер и кой знае още колко от медицинските манипулации“, коментира Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар