Слави Трифонов прави паметник на хан Аспарух в София! (виж тук)

Слави Трифонов прави паметник на хан Аспарух в София! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Слави Трифонов обеща да направи паметник на хан Аспарух в столицата!

Да направи паметник на хан Аспарух в София обеща Слави Трифонов. Шоумен номер едно у нас е потресен от факта, че в столицата ни няма монумент на основателя на българската държава. Ето какво заяви Дългия:

Слави Трифонов

Слави Трифонов прави паметник на хан Аспарух в София

„В рубриката „Достойни за уважение“ ми гостува Ивелин Михайлов – един от група наистина обединени патриоти. Благодарение на които в Италия се издига паметник на българския хан Алцек.

Впечатляващият паметник се намира на площад „Хан Алцек“ в италианския град Челе де Булгерия, основан от хан Алцек. А самият град се намира в подножието на планината… България.

„Този паметник дава гордост на българите в чужбина, защото осъзнават, че те не са миячи на чинии, те са хора, които са допринесли за тази цивилизация“, каза Ивелин Михайлов.

Да, в Италия вече има паметник на хан Алцек, но пък в София няма паметник на неговия брат – хан Аспарух. Ето за този срам си говорихме с Ивелин. Не знам за друга столица в Европа, освен София, която да няма паметник на основателя на държавата.

Днес разбрах, че паметник на хан Аспарух има, например, в град Стрелча. И този паметник е изработен от… петима монголци в Улан Батор. В Стрелча има паметник на хан Аспарух, направен от монголци, но в София няма никакъв. Има Бронзовата къща.

Вярвам, че поне в едно нещо можем да бъдем обединени – в столицата на България да има паметник на основателя на българската държава.

С Ивелин Михайлов си дадохме дума и си стигнахме ръцете, че ще работим до година и половина в София да има паметник на хан Аспарух“, обеща Слави Трифонов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар