Китай с уникален проект за по-чист въздух (Вижте как можем да се освободим от смога и в София)

Китай с уникален проект за по-чист въздух (Вижте как можем да се освободим от смога и в София)
2 (40%) 1 vote

Китай с уникален проект за по-чист въздух

Китай разработи уникален проект за по-чист въздух. Най-голямата азиатска държава е един от най-големите замърсители на планетата след САЩ. Страната на червения дракон обаче се бори упорито с проблемите, които създава технологичното и индустриалното производство там.

Най-вече по отношение на чистия въздух.

Както е известно, смогът в Китай е толкова гъст, че може да убие човек в рамките на няколко часа. В някои дни Пекин е толкова мръсен, че се забранява каквото и да е излизане навън. Сега обаче това не е чак толкова сериозен проблем. Учени разработиха кула, която служи като пречиствател на въздуха. И поглъща вредните частици, за да осигури по-чиста околна среда.

Новият пречиствател на въздуха е с капацитет от 18 милиона кубични метра на ден и работи без прекъсване. През него преминават всички прахови частици и той улавя въздушните течения, които минават през него и ги пречиства.

Кулата е висока около 60 метра и е построена през 2016 година. Нейните създатели се надяват експериментът да бъде успешен и други подобни кули да бъдат изградени в други места в страната.

Местоположението на огромния монумент също не е избрано случайно. Той се намира между няколко големи жилищни сгради и е в близост до индустриалната зона, където е и най-голямото замърсяване в града.

Напълно е възможно подобни монументи да бъдат използвани и в други градове по света, като София например. Столицата редовно е обект на замърсяване, а с годините този проблем става все по-сериозен. Самото географско разположение на града, както и фактът, че е предпочитано място от все повече хора, го превръща в идеално място за натрупването и задържането на смога. Особено през зимата. Едно или две подобни съоръжения, разположени на подходящи места, биха направили въздуха много по-лек за дишане.

Китай бори мръсния въздух с нови технологии сн. You Tube

Китай бори мръсния въздух с нови технологии сн. You Tube

А концепцията може да бъде развита и български учени, чиито разработки в областта на чистия въздух, също не са за подценяване и заслужават внимание.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар