Синът на Кольо Карамфилов - Росен застана зад колегата си Калин Терзийски!

Синът на художника Кольо Карамфилов - Росен Карамфилов изригна срещу Би Ти Ви. Само за часове телевизията отнесе доста пъпръжни - пръв срещу нея глас надигна Калин Терзийски. Който се обиди на водещите на "Търси се", че го питали само за пиянството и алкохола... [caption id="attachment_580144" align="aligncenter" width="300"]Калин Терзийски Росен Карамфилов и Калин Терзийски обединиха сили срещу Би Ти Ви[/caption] На свой ред срещу медията скочи и младият писател и поет Росен Карамфилов, който заяви следното:

"Калин Терзийски е бил в "Търси се" по БТВ. И - съвсем нормално (за тях) - са му задавали въпроси за пиенето, а не за писането.

Същото е и с мене - като ме поканят в някоя телевизия - никога не е заради това какъв писател съм, а е заради това, че въпреки парализата си - не само че се справям с живота, ами съм и опора за себеподобните си. За тях първо съм инвалида, после съм сина на Кольо Карамфилов и едва тогава, а може би и на доста по-заден план - съм някакъв артист. Нищо че имам пет национални награди за литература и още сума ти постижения, за които моите другари по съдба само могат да си мечтаят. Но БТВ не питат за това. Тях ги интересува "човешкото". Именно - да вземат от теб каквото им трябва, да ти изкарат на показ керливите ризи, да те сдъвчат и да те изплюят. Ми да ви имам човещината, пиленца мамини! Това е като оная глупост, с която ме бяха разнесли - че съм сляп, хаха! Депутатът на Валери Симеонов го каза, Каракачанов го потвърди, а Жени Марчева, журналистката от Тази събота и неделя - не го отрече. Не била чула. Гледай ти! Толкова им е професионализма. Сеир и рейтинг да има. Наясно съм, че след тоя статус никога повече няма да ме поканят в тъпото си предаване а може би и в цялата медия. Но имам новина - аз и не искам да ме канят. Щом ще говорим за гумите на количката ми, а не за творчеството ми - да си гледат работата. Ние с Калин Терзийски можем и без тях. Едно наше изказване във фейсбук по всяка вероятност стига до поне три пъти повече хора, отколкото е техният зрителски контингент. И те - нашите читатели - ни обръщат внимание не защото сме инвалид и алкохолик, а защото пишем. Защото сме честни артисти. Защото имаме гласове и гласовете ни се чуват от обществото. Съжалявам БТВ, но вие просто не ставате за нищо. Жалко", разгневи се Росен Карамфилов.