Обрат! Пребитият Стайко Стайков бил отвлечен (Вижте първите му думи от болницата)

Гласувайте за статията

Стайко Стайков е бил отвлечен преди да бъде пребит

Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков Стайко Стайков, е депозирал молба в Специализираната прокуратура, в която декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него.

Твърди, че е бил отвлечен преди неизвестен засега период от време и едва вчера научил, че се издирва от Интерпол. Това обявиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата, цитирани от БГНЕС.

Молбата била написана саморъчно от Стайков, каза прокурорът Ангел Кънев. Младият мъж постъпи в „Пирогов“ в понеделник сутрин, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София.

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов поясни, че сигналът е подаден на телефон 112 около 09.00 ч. Отзовалите се медици били чакани от човека, падал сигнала – приятел на Стайков. Лекарите са отведени в къща, където той е прегледан и след това транспортиран в спешния институт. Стайков имал рана на главата, която била обработена и зашита. Другите му травми са охлузвания и синини.

Стайко Стайков

Снимка: БГ Днес

Според свидетелски показания късно в неделя вечерта той е бил откаран с такси до един от адресите, на които пребивава. Бил в тежко състояние и е поет от своите охранители. През нощта дори го прегледал лекар, но от МВР не уточняват кой. От къде го е взело таксито също не става ясно.

Според адвокатите на семейството младият мъж бил отвлечен, упояван и после изхвърлен в покрайнините на София, където бил извикан екип на Спешна помощ. Имал и следи от инжекции по ръцете, твърдят още адвокатите.

На Стайко Стайков е постановена мярка за задържане под стража за 72 часа.

Той беше обявен за издирване от Интерпол още през есента, когато МВР и прокуратурата атакуваха фирми на баща му и Миню Стайков беше задържан по обвинения за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, нелегална фабрика за цигари, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар