Венци Мицов: Законите у нас се пишат от хора, които не знаят цената на един хляб! (виж тук)

Гласувайте за статията

Венци Мицов разказа играта на управляващите!

Музикантът и общественик Венци Мицов разпердушини управляващите с острите си думи. Постът му взриви мрежата и бе споделен от стотици потребители:

Венци Мицов

Венци Мицов взриви стотици в мрежата

„Знаете ли какво си мисля понякога? Мисля си, че законите и наредбите у нас се пишат от хора, които нямат представа колко струва един хляб в магазина.

Чета сега текстовете на новия закон за движение по пътищата. И се чудя откъде законодателя, избран, щото е по – умен от нас, за да ни управлява, измисли, че младите шофьори трябва да карат коли до 67 конски сили?

Уважаеми законодателю, я сега отвори мобайл бе ге и искам да ми намериш такива коли. А, и още нещо. Какво точно постига текста, който казва, че младия шофьор не може да шофира нощем без придружител в продължение на 2 години?

Аз мога да не карам въобще 2 години и после да се кача на кола нощем и, нямайки една минута практика, да се размажа геройски на първия завой? Въобще – мислите ли, когато пишете разни неща?

И да, ако тия неща бяха някакви текстове за фейсбук, да се посмеем, ама те стават закони. И после всички се чудим как да се оправяме с това законодателство. За писането на наредби заради спорта съм ви разказвал много.

Сега една такава в София преследва скейтъри и ученици в музикалното училище, просто защото е написана по тоя начин – да има нещо там…“, категоричен е Венци Мицов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар