БНТ шътна Валя Ахчиева

БНТ шътна Валя Ахчиева
5 (100%) 1 vote
Свалиха от екран предаването на Валя Ахчиева „Открито“

Ръководството на БНТ уволни елегантно и с маньовър журналистката Валя Ахчиева чрез решение за обявяване на конкурс за ново предаване за разследваща журналистика в обществената медия. Популярната водеща на „Открито“ е била уведомена в началото на седмицата от началника на БНТ Коко Каменаров, че авторското ѝ предаване слиза временно от екран – пише в. „Уикенд“.

Потърсен за коментар, Каменаров уточни, че Валя Ахчиева не е уволнена, а просто трябва да се подложи на процедура и да се яви на вътрешния конкурс, който БНТ е обявил за ново предаване за разследваща журналистика. Иначе тя си остава репортер на щат, но без предаване.

В медийната гилдия обаче коментираха, че обявяването на нов конкурс е елегантен начин Валя Ахчиева да бъде отстранена от държавната телевизия. Свалянето на „Открито“ се случва на 25-ата година, откакто предаването се излъчва по БНТ.

„Валя допуска системни нарушения в работата си и в много случаи остава усещането, че прави поръчкови репортажи и защитава корпоративни интереси. Това е истинската причина за свалянето на предаването ѝ“ – шушукат телевизионери по коридорите на медията. Журналисти пророкуват, че Валя Ахчиева едва ли ще спечели обявения конкурс.
„Тя все пак е на години, а на телевизията ѝ трябват млади лица“ – коментират хора от гилдията.

Валя става редови репортер

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар