Ердоган на спешна среща с Путин в Москва (Решават съдбата на Сирия в Кремъл)

Гласувайте за статията

Ердоган на спешна среща с Путин в Москва, решават съдбата на Сирия в Кремъл

Реджеп Ердоган замина на спешна среща в Русия. Турският и руския президент обсъждат каква стратегия да предприемат спрямо Сирия, след като Вашингтон обяви, че изтегля американската армия от региона.

Срещата е на четири очи, а както пише „Дойче веле“, тя е в резултат от неочакваното напускане на американските сили от Сирия.

Русия и Турция работят по нова стратегия, а това ще бъде една от най-важните теми в техните разговори, разкриват още приближени до двамата лидери.

Откакто американския президент Доналд Тръмп обяви, че американската армия ще се изтегли от Сирия, всички останали страни, които имат свой контингент на терен, трябва да променят тактиката си.

На срещата в Москва ще се обсъждат именно три теми свързани със Сирия. Както и формирането на безопасни зони в северната част на страната, източно от Ефрат.

Възможни са операции на турската армия в Манбидж, предвид растящото влияние на екстремистите, близки до Ал Кайда в Идлиб.

Фактите сочат, че ДАЕШ не е унищожена, а просто е разформирана на по-малки фракции. Тяхната цел е да контролират отделни региони, докато настъпи подходящ момент организацията отново да се разгърне.

Няма съмнение, че е нанесен сериозен удар върху терористичната организация, а и Доналд Тръмп даде ясно да се разбере, че не желае да финансира операции на територията на Сирия. Нито в полза на екстремистите, нито в полза на американската армия. Вниманието му в момента е насочено към Венецуела и Мексико. Южна Америка е заплашена от революции. А САЩ и конкретно Тръмп имат икономически, а и стратегически интереси в района.

Ердоган и Путин на спешна среща за Сирия сн. kremlin.ru.ru

Ердоган и Путин на спешна среща за Сирия сн. kremlin.ru.

Неслучайно президентът призова към открити военни действия от страна на САЩ в Каракас. „Мадуро е диктатор, който трябва да бъде спрян“, твърдеше Тръмп по този повод. Явно е решил, че той е човекът, който трябва да сложи край на режима му. Докато други си поделят Сирия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар