Рут Колева: Долу ръцете от циганите! (виж как ги защитава) Преглеждания: 2548

Рут Колева защитава яростно ромите
0
Оценете този post

Рут Колева се превърна в защитничка на ромите!

Рут Колева скочи в защита на циганите. „Долу ръцете от циганите“, изригна певицата. Тя скочи срещу всички заплахи, които се изсипаха върху ромската общност.

Рут Колева
Рут Колева защитава яростно ромите

След инцидента в пловдивското село Войводиново ромска група преби 33-годишнен командос. По този повод вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че общностите са „маргинализирани”, „изпуснати” и „не се съобразяват с никого, не уважават живота на другите”.

В резултат на което властта предприе събаряне на всички цигански пристройки, които били построени незаконно.

Поп дивата обаче яростно скочи срещу думите на вицето на Бойко Борисов. Според нея с тях той сее само омраза и насилие, така той насаждал и ксенофобия.

В резултат на това Рут Колева пусна отворено писмо на Организацията на евреите в България „Шалом”, което тя напълно подкрепя.

Според изпълнителката всеки български гражданин, независимо от вероизповедянията и религиозната му принадлежност трябва да спазва стрриктно законите.

Затова Каракачанов не бива да говори на едро, а да визира персоналната постъпка на отделни лица. В противен случай поставял цял етнос под общ знаменател, недоволства още Колева.

Певицата призовава да не се използва езика на омразата и то точно в навечерието на изборите за Европейски парламент.

Но паметливи припомнят доста конфузна случка с поп дивата. Самата тя е използвала „езика на омразата” срещу Деница Михайлова. С нея Рут се би до кръв на столичен паркинг преди три години.

„Шибан сириец”, „Отивай там, откъдето си дошъл, шибан терорист”, обиждала Колева османския гражданин на наказателен паркинг в столицата. Поне така твърди Деница Михайлова.

Според думите й Рут Колева ги нападнала и започнала да ги обижда. Певицата обаче отрече, като нейната версия е, че самата тя била нападната от Деница и съпруга й.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.