Иво Танев разбуни духовете на пловдивчани в мрежата! (още подробности)

Гласувайте за статията

Иво Танев представи едно различно откриване на Пловдив 2019!

Шоуменът Иво Танев успя да разгневи множество пловдивчани в мрежата с поста си. В него той простичко, но съдържателно е описал как си представя едно истинско и запомнящо се откриване на Пловдив 2019.

Иво Танев

Ето представата на Иво Танев за Пловдив 2019

Мечтата му няма нищо общо с отминалото вече тържество под тепетата, което предизвика и гнева на някои потребители. Други обаче го аплодираха. Ето какво написа Иво Танев:

„Представям си на една истинска сцена се появява изключителната Валя Балканска и невероятният гайдар Петър Янев. Зазвучава гайдата, специално пригодена за гласа на голямата певица.

Валя запява космическата си песен, както само тя го може, въпреки годините си. Песента залива с енергията си, което те кара да настръхнеш. Някъде към средата на песента, по време на инструменталната част, на сцената се появява млада певица с друг гайдар.

Валя Балканска я поглежда, както майка поглежда рожбата си. Разтваря ръце прегръща я и я поставя пред себе си. Младият гайдар поема музикалния мотив от Янев. Следва модулация и музиката се разтваря с още по-силна енергия!

Младата певица, вече в оригиналната тоналност, запява със звънкия си глас… И „Излел е Дельо хайдутин“ тръгва към космоса с нова сила! Това е Заедност! Това е Приемственост! Това е уважение!

Актьори с безупречна дикция и тембър говорят за славна история и културни ценности. Пред тях се появяват ученици, млади, диви и кипящи от енергия! Поемат думите и им придават нов смисъл и енергия. Без намесата на такива като мен, а да бъде по техния начин, както те усещат думите и културата на своя народ!

Това е Заедност! Това е Приемственост! Това е уважение! След това Тедосий Спасов по сходен начин и с любов представя свой наследник – млад български кавалджия! Това е заедност и приемственост!

На тази истинска и голяма сцена се появяват танцьорите от ансамбъл ТРАКИЯ и въздухът започва да трепери от вълнуващите български ритми. В края на танца, пред тях излизат малките!!!

Поемат от енергията на големите и всички заедно правят така, че да заиграе всяко сърце. Това е заедност и приемственост на културата!!!

На финала всички с уважение един към друг и към публиката пълнят истинската сцена и заедно, без думи дават посланието да имаме уважение към всички създали културното наследство на България.

С енергията да бъдем ЗАЕДНО!!! Просто се размечтах…. Ама, късно“, сподели Иво Танев.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар