Феномен: Леден диск като луната се появи насред река (Снимки и видео)

Гласувайте за статията

Феномен — леден диск се появи насред река

Уникален феномен, леден диск с формата на луната се появи насред река. Явлението предизвика куп вълнения и спекулации в социалните мрежи. Някои говореха за събитието с възторг, други търсеха скрити послания в него. Снимките предизвикаха интерес, тъй като изглеждаше като снимка на Луната. А трети направо видяха барелефно умалено копие на спътника на земята

Въпреки че изглежда като изрязано копие повърхността на луната, това е необичайно рядко явление на нашата планета. Става въпрос за зимен феномен, който е абсолютна сензация. И неслучайно появата му предизвика такъв интерес в социалните мрежи.

Голям леден диск с диаметър от почти 100 метра се появи на повърхността на реката, но въпреки невероятно правилната си форма, по-невероятно то е, че дискът се върти. Желаещи да заснемат явлението не липсваха, а кадри и видео от случващото се бяха показани на всички.

Това явление е записано в Уестбрук, в американския щат Мейн. А клипът е направена от въздуха с помощта на дрон.

Дискът се върти обратно на часовниковата стрелка. Експертите обясняват, че това е естествено, но много рядко явление. В същото време то е изключително интересно като явление

Дисковете обикновено се образуват в части от реки, където водата тече бавно и на места, където се образува вихър. Те обичайно се формират при много ниски температури.

Това не е първиятт подобен феномен, колкото и да е необичаен. Миналата година заради ниските температури бе образуван ледоход по река Хъдсън в Ню Йорк, а в Канада се формираха уникално красиви скрежни фигури.

Феномен! Уникален диск се формира в река сн. You Tube

Феномен! Уникален диск се формира в река сн. You Tube

Междувременно, в Китай не могат да се похвалят с подобни феномени, затова си правят изкуствени такива. В един от най-студените китайски градове, ежедневно се създават уникални ледени фигури, по време на фестивала там. Луната не е сред предпочитаните фигури, но след интереса на този диск, може да се видят вариации на феномена, създадени от човешки ръце.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар