Казусът „Брекзит“ продължава: Мей увещава ЕС да отложи излизането на Англия до 2020 година

Гласувайте за статията

Казусът „Брекзит“ продължава, Тереза Мей няма да подаде оставка

Тереза Мей отказа да подаде оставка въпреки съкрушителната съпротива, която срещна от парламента на Англия за договора за Брекзит. Както е известно, британския премиер-министър уговаря условията, при които страната да напусне общността, но резултатите са повече компромисни, отколкото обещаващи.

Мей загуби със съкрушителен вот предложените договорни споразумения с Брюксел. Британският премиер дори трябваше да подаде оставка в резултат на това, но се отказа и заяви, че ще се бори с това. В крайна сметка бе взето решение Тереза Мей да продължи да преговаря с Брюксел. А излизането на Британия от ЕС остава висящо.

По принцип страната трябва да излезе от общността през март тази година, но споразумения за това няма. Премиерът отказва да проведе и нов референдум, въпреки призивите да се вземат мерки за това. Съветниците на Мей настояват, тя и екипът й да сключат сделка с европейското правителство. В същото време от Брюксел заявиха, че са склонни да преразгледат мнението си, ако бъде показана решителност за справяне със ситуацията. И да се даде отсрочка до 2020 година.

От цялата бъркотия страдат най-вече гражданите на Британия и чужденците, които работят там. Тъй като в момента все още се спазва безвизов режим, не е ясно какво ще се случи в бъдеще. Междувременно стана ясно, че правителството в Лондон също е под заплаха. И е много вероятно Мей все пак да се лиши от властта.

Кабинетът на Мей загуби доверието на парламента, но премиерът не се отказва от Брекзит

Кабинетът на Мей загуби доверието на парламента, но премиерът не се отказва от Брекзит сн. Flickr 

В Лондон вчера се проведоха протести за и срещу Брекзит. Все повече британци се обединяват около идеята, че сделката за излизане от ЕС е лоша и е най-добре страната да остане в общността. Мей обаче твърдо отказва да проведе втори референдум, който би показал различни резултати. И то най-вече защото годишните, които Лондон плаща за членството си са на стойност стотици милиони, които правителството не иска повече да плаща. На никаква цена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар