Илиана Раева разкри цялата истина за скандала с Теодора Александрова!

Златната Илиана Раева излезе с официално становище за скандала с гимнастичката Теодора Александрова. Която се отказа от активната си спортна дейност преди дни. Ето какво заяви Раева по случая: [caption id="attachment_578782" align="aligncenter" width="300"]Илиана Раева Илиана Раева излезе с официално становище по темата[/caption]

"Проведох дълъг разговор със старши-треньора Весела Димитрова и всички момичета от ансамбъла. Теодора имаше сериозна контузия и фрактура на крака. Поискахме преглед и мнение на трима лекари, за да бъдем напълно сигурни какво е най-доброто, което трябва да се направи за нея.

Последва операция, след това рехабилитация, възстановяване... И през ноември, когато Елена Бинева се нуждаеше от медицинска манипулация, Теодора Александрова беше вкарана да играе на мястото на Елена. Тогава Теодора е казала на треньорите, че кракът я боли. Че не може да играе и иска да прекрати състезателна кариера. Това знам аз от треньорския щаб на ансамбъла! Момичетата са поддържали непрекъсната връзка с Теодора. А, когато тя е обявила, че се отказва да тренира, Весела Димитрова и е казала, че залата за нея е отворена винаги. И това изказване по медиите, че едва ли не никой не се интересувал от нея е много грозно. И много е обидило треньорите и съотборничките й.

През цялото време Теодора получаваше пълна заплата като основен състезател, а Стефани Кирякова, която стана европейска и световна шампионка, получаваше заплата със статут на резерва, без нито веднъж да се оплаче от това!

Само този факт е напълно достатъчен да опровергае думите на Теодора, че никой не се е интересувал от нея и че през цялото време треньорите са разчитали тя да се възстанови и да се върне в основния състав!

Смятам случаят за приключен. И искам да кажа само, че Теодора е пожелала сама да се откаже без никой да я гони. И смятам също, че самата Теодора знае отлично това!

Треньорите и ръководството ще продължават да подкрепят състезателките от националния отбор, ще им осигуряват всичко необходимо за подготовката и ще уважават всяко тяхно желание по отношение на спортната им кариера!" Илиана Раева - Президент на БФХГ", се казва в изявлението на съпругата на Наско Сираков.