Синоптиците предупредиха, че се задава обрат във времето

Гласувайте за статията

Уикендът идва с ново застудяване

Синоптиците предупреждават, че се задава поредният обрат във времето.

Според прогнозата на синоптиците в часовете преди обед днес отново ще се заоблачи от запад и на отделни места в Западна България ще превали сняг. В северозападните райони снегът за кратко ще е примесен с дъжд, което ще създаде условия за поледици.

синоптиците

Уикендът идва с ново застудяване

Очаква се температурите слабо да се повишат и максималните да достигнат между 2 и 7 градуса.
В три области в Северна България е въведен жълт код. Предупреждението е сила за областите Видин, Враца и Монтана.

Синоптиците вещаят, че във вторник и сряда ще духа силен вятър от северозапад. В източните райони на страната той ще се ориентира от север-северозапад. Времето ще се задържи сравнително студено, с променлива облачност. На отделни места отново се очакват превалявания от сняг. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните няма да надвишават 2-3 градуса.

В четвъртък вятърът ще започне да отслабва и ще се ориентира от югозапад, което ще доведе до повишение в дневните температури. В повечето райони те ще достигнат до 10 градуса. Над много райони облачността ще намалее до слънчево време.

В петък и през уикенда се задава ново увеличение на облачността. Синоптиците предупреждават, че на изолирани места ще превали слабо, предимно дъжд. Само в планинските райони ще вали дъжд и сняг.
По-късно през деня в неделя, вятърът ще се ориентира от северозапад, а с него ще нахлуе и поредната доза студен въздух, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар