Пет области са пред грипна епидемия

Гласувайте за статията

Такава обаче все още не е обявена

Заради драстичното увеличаване на броя на болните от грип, пет области в страната са пред грипна епидемия.

На този етап най-много са болните в областите Стара Загора, Силистра, Ямбол, Пазарджик и Бургас. Въпреки това на този етап все още не е обявена грипна епидемия, предава Би Ти Ви.

грипна епидемия

Такава обаче все още не е обявена

Преобладаващата част от регистрираните случаи на грип, са от типа А, който е много близък до т.нар. „свински грип“. Специалистите алармират, че заболяването се развива с изключително бързи темпове и са достатъчни 2-3 дни, за да доведе до сериозни усложнения. Именно поради тази причина трябва да се вземат навременни мерки.

Медиците са категорични, че прибягвайки до самолечение, можете само да усложните допълнително състоянието си. Сред хората, които най-често попадат под ударите на грипа, са възрастните хора, учениците и хората в активна възраст. Пациентка споделя, че диша изключително трудно и определя усещането, сякаш е била блъсната от кон в гърдите.

Общопрактикуващият лекар д-р Стела Янкова посочва, че грипът започва с типичните симптоми като обща отпадналост, висока температура, кашлица и хрема. Тя е категорична, че при повечето от пациентите й, преминали през кабинета с тези оплаквания, се е наложило антибиотично лечение, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар