Иванка Тръмп поема Световната банка?

Гласувайте за статията

Иванка Тръмп поема Световната банка

Иванка Тръмп поема Световната банка. Дъщерята на президента на САЩ Доналд Тръмп е сред водещите кандидатури за управител на една от най-мощните финансови институции в света. Иванка Тръмп призна, че обмисля кандидатурата, както и Ники Хийли — бившия посланик на САЩ в ООН.И двете дами са категорични, че могат да се справят с подобна отговорност. Още повече, че Иванка има и екип от специалисти, които вече ръководят и фондове на стойност 1 милиард долара, в помощ на жени по цял свят.

Иванка Тръмп, която вече работи активно по проблемите с правата на жените в третия свят и арабските страни, изглежда по-подготвена за тази длъжност. Нейната опонентка Ники Хийли обаче има едно предимство — свикнала е с дипломатическите совалки, докато беше представител в ООН.

Преди да стане съветник на баща си, Иванка беше вицепрезидент на компанията на Доналд Тръмп, а отделно управляваше и своя собствена компания за дрехи, бижута и обувки. Новината бе съобщена от Financial Times, които още пишат, че настоящия президент на Световната банка се оттегля от тригодишно управление, без да завърши своя втори мандат, по лични причини.

Други водещи кандидати са Дейвид Малапс — заместник-министър по финансовите въпроси и международните въпроси и Марк Грийн от Американската агенция за международно развитие.

Ако Иванка Тръмп стане президент на Световната банка, това ще превърне семейство Тръмп в една от най-влиятелните фамилии в света. Американският президент вече оказва контрол върху икономическото развитие на голяма част от страните в Азия и Близкия изток с действията си. Иванка Тръмп от своя страна ще може да контролира международните финанси, въпреки че официално няма да се занимава конкретно с финансовата политика на банката.

Иванка Тръмп поема Световната банка? сн. Flickr

Иванка Тръмп поема Световната банка? сн. Flickr

Тя вече показа своя потенциал, приемайки да ръководи фондове финансирани от Саудитска Арабия, които подпомагат жени — предприемачи. Засега от САЩ не са избрали конкретен кандидат, но конкуренцията е наистина изключително сериозна. И ще спечели само един от тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар