Германия на косъм от кървава трагедия заради пиян машинист на влак (Подробности)

Гласувайте за статията

Германия на косъм от тежък инцидент заради пиян машинист на влак

В Германия се разминаха на косъм от тежка трагедия, която едва не отне живота на десетки пътници и не нанесе щети за милиони. Пиян машинист на влак едва не обърна композицията и дори по-лошо — за малко да убие пасажерите и чакащи пътници на перона на една от гарите по пътя между Лайпциг и Хамбург.

Инцидентът станал в сряда сутринта и само бързата и адекватна намеса на немските полицаи довела до предотвратяване на трагедията. Машинистът на високоскоростен влак от Хамбург за Лайпциг карал с превишена скорост по железниците, но не това била причината да го спрат. Машинистът не спрял влака на спирката за Вютенберг, а продължил да кара с изключително висока скорост. Уплашените пътници установили, че служителят е неуправляем и не реагира адекватно, вследствие, на което повикали полиция незабавно. Властите успели да спрат влака на следващата спирка на Битерфелд. Веднага бил направен тест за алкохол и той установил рекордни нива на спиртни напитки в кръвта — 2,5 промила. Моментално машинистът бил задържан и отведен в ареста. Съобщава се, че той бил почти в безсъзнание. Съставен му е не само акт за каране на влак в пияно състояние, но му е отнето и разрешителното за управление на високоскоростните машини.

От германските железници поднесоха своите извинения на пътниците и обявиха, че са поискали дисциплинарно уволнение за пияния машинист.

Германия на косъм от трагедия заради пиян машинист сн. Уикимедия

Германия на косъм от трагедия заради пиян машинист сн. Уикимедия

Влакът все пак откарал пътниците до Лайпциг, но вече с друг машинист и само с 65 минути закъснение. Статистиката показва, че това е пети подобен случай в Германия за последните няколко години. Поради което се обсъжда всички машинисти да минават тест за алкохол, преди да поемат управлението на влак. И то при всеки техен курс, за да се гарантира безопасността на пътниците.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар