Европа в снежен капан: Ето кои страни са най-засегнати

Европа в снежен капан: Ето кои страни са най-засегнати
5 (100%) 1 vote

Снежен капан в Европа, Швейцария и Алпите най-зле

Студения арктически фронт бавно се изнася от Балканите и за разлика от друг път нанесе по-малко щети за радост на водачите по пътя. Но не такава е ситуацията в Европа, чиито северни и западни краища са блокирани от лошото време, а цели градове са блокирани.

Най-малко 16 души са били убити от силните бури в Европа през последните няколко дни, а повечето от жертвите са пострадали от лавини в Алпите.

Рекордните нива на сняг продължават да застрашават движението в повечето части на Австрия, Германия и Чехия, а метеоролозите обявяват нов снеговалеж в края на седмицата. Само за уикенда в Австрия загинаха седем души заради злополуки, причинени от големи количества сняг.

Метеоролози обявиха нова снежна вълна за Австрия. Тя ще започне в петък, като прогнозите са, че новият снеговалеж ще доведе до снежна покривка с височина повече от половин метър. Междувременно, най-високо ниво на лавинна опасност е обявено в Швейцария и Горна Австрия.

Чехия и Швейцария също са в беда. В късните часове на четвъртък стотици шофьори бяха карани по магистралите в южната част на Германия, а според изявление на полицията, сериозни проблеми създават камионите по пътищата. Главно тези, които поради липса на зимно оборудване блокираха движението.

Някои области на Чехия, около Яблонец е обявено извънредно положение. Граничните пунктове по границата с Полша в тази част на страната също бяха затворени.

Европа в снежен капан сн. Интернет

Европа в снежен капан сн. Интернет

В Швейцария, в четвъртък следобед лавина затрупа хотел и рани трима души. Януари се очертава като един от най-студените и тежки месеци, а прогнозите за февруари, поне засега също не са оптимистични. При все това, Балканите поне засега са извън окото на бурята. Въпреки че и тук се очаква влошаване на времето. Но гигантски преспи и навявания, каквито се наблюдават в Централна и Северна Европа, не се очакват.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар