Пловдив с още едно световно признание! Обявиха го за един от най-добрите градове в Европа

Гласувайте за статията

Пловдив е обявен за един от най-добрите градове в Европа

Докато пловдивчани и гости на Пловдив протестират срещу продължителните ремонти, които продължават да създават проблеми на всички жители на града, то британското издание „Гардиън“ го обяви за един от най-добрите градове в Европа. И дестинация, която всеки турист трябва да посети поне веднъж в живота си.

Както е известно, Пловдив е избран за европейска столица на културата за 2019 година. И вече привлича вниманието на туристи от цял свят. И докато местните управници се борят с безкрайно проточващите си ремонти, дори разкопаните плочки по центъра, или разбитите улици не отказват посетителите.

В статия на „Гардиън“ за най-добрите туристически дестинации в Европа и света, Пловдив се нареди на челна позиция. Авторите го включват в листата с най-популярни градове. А причината е, че градът е обявен за европейска столица на културата за 2019 година. Според екипа на изданието, управата на града има големи планове за него през годината. И тук ще се организират множество изложби, концерти, научни събития и много други. „Шоуто започва на 11 януари с музика, светлина и танци“, пишат още от вестника.

В списъка на събитията, които всеки уважаващ себе си турист трябва да посети, според изданието, са „Айляк парад“ предвиден за 4 май. А също и Brexit Blues — фестивал, който отдава почит на британската музикална сцена. Както и изложбата „Еврика“, на организацията „Музейко“. Тя е свързана с научните открития на 19 и 20 век. От 14 юни до 31 юли пък ще се проведе „Оpera Open“ на сцената на Античния театър в града под тепетата.

Междувременно, откриването на културните събития едва не се провали заради скандал. Заради изграждане на огромна сцена на центъра, бе блокиран централния булевард.  Цели два дни ученици от местните училища бяха в принудителна ваканция, тъй като придвижването през него бе спряно.

Обявиха Пловдив за един от най-добрите градове на Европа сн. Уикипедия

Обявиха Пловдив за един от най-добрите градове на Европа сн. Уикипедия

Що се отнася до грандиозното откриване на 11 януари, очаквайте снимки от събитието и най-интересното от тържествата и то съвсем скоро.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар