Ники Кънчев сподели публично мнението си за "пиянството на един народ"!

Водещият на Вип Брадър Ники Кънчев вчера изпрати приятеля си Иван Ласкин в последния му път. Часове по-късно обаче той взриви мрежата с пост, в който категорично и безапелационно НЕ подкрепя алкохолизма и пиянството. [caption id="attachment_578080" align="aligncenter" width="300"]Ники Кънчев Ники Кънчев взриви социалната мрежа[/caption] Ники сподели текст на приятелката си Димана Йорданова като заяви, че е напълно съгласен с думите й. Ето какво гласи постът в профила му:

"Тези дни някои хора превърнаха алкохолизма в геройство. В единствен критерий за това колко си дълбок, силен, чувстителен. Онези, които не пият, заявиха тези хора, са пълни нещастници и смотаняци, дето не знаят що е страдание.

Ясно е, че това не е вярно и че всичко в живота е избор. Алкохолизмът е болест, която също е избор. И далеч не е признак на силна воля, а на емоционална незрялост. Никога не съм разбирала култа, в който превръщат пиенето. Не съм разбирала защо е въпрос на чест да пиеш, защо е подозрително, ако не пиеш, защо алкохолът се продава редом до хляба, като насъщен. Била съм прикована на легло в продъжение на години заради клинична депресия и отказах хапчетата, отказах алкохола, отказах да се боря с нещо различно от собствената си воля. Пиедесталът, на който качвате физическото саморазрушение, е нелеп. Талантливите хора се саморазрушавали. Колко гордо! А ние, дето сме решили да не го правим, въпреки че едвам понасяме живота, сме некадърни. И слаби. Понеже рокендролът провали не една съдба. Затри не един ум, не един черен дроб спря да работи. Не разбирам този вид бунт срещу простотията – как точно я борим, като умираме преди нея? Но артистът е направен от фина материя... Той усеща света по различен начин, чуплив е като стъбло на пролетно цвете. Трудно се приспособява, защото живее в болно, абсурдно общество, което върви напред по-бързо от него, със затворени очи и незатваряща се уста. Но не е ли артистът роденият да побеждава идиота, който вярва, че печели винаги? Не може само да говориш за красотата и да я промотираш - трябва и да я защитаваш. Не да се държиш като пренебрегнат и зарязан, да мрънкаш. На теб, талантливият, господ ти е дал парче от месото си. Ти трябва да твориш света. Навярно всеки мисли, че неговият кръст е най-тежък. Но някои разбират, че за да го носиш, ти трябват здрави крака. Сълзата никога няма да потече обратно към окото. Още по-малко, когато ръката, вдигната срещу теб, е твоята собствена. Тази, с която трябваше да създаваш", публикува Ники Кънчев.