Ким Чен Ун празнува рожден ден в Китай

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун отпразнува 35-я си рожден ден в Китай

Ким Чен Ун се отвори към света и не пропуска възможност да се поразходи. Най-новата визита на севернокорейския лидер е в Северна Корея, където се наслаждава на поредно няколкодневно посещение.

Този път Ким Чен Ун реши да отпразнува и рождения си ден там. Според източници от висшите партийни среди, лидерът е отпътувал заедно със съпругата си Рю Сол Джъ, както и с няколко висши партийни функционери.

Ким е избрал да пътува с влак, а това е четвърто негово посещение в Китай само за една година. Страната е изключително важен икономически и стратегически сътрудник на Корея, а освен това е водещ техен търговски партньор.

Пекин играе важна роля и в ядрената политика и разоръжаването на Северна Корея. Поради което срещите на китайския лидер и Ким са от важно значение.

Не става ясно обаче какъв е повод за поредната визита на Ким Чен Ун. Знае се обаче, че лидерът е отпразнувал в Пекин своя 35-ти рожден ден.

Северна Корея започна да се отваря към света през миналата година. След успеха на зимната Олимпиада в Сеул, последваха още срещи на високо равнище. Историческа е срещата между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп в Сингапур през миналата година. По време на нея бе постигнато споразумение Корея да прекрати ядрените си опити, а САЩ да спре да създава напрежение в региона. Обсъдена бе и евентуална търговско — партньорска програма, а в последствие бяха направени още няколко визити от страна на Вашингтон в Пхенян.

Ким Чен Ун празнува рожден ден в Китай сн. You Tube

Ким Чен Ун празнува рожден ден в Китай сн. You Tube

Доналд Тръмп съобщи, че е получил покана да посети Пхенян, а от щаба на Ким Чен Ун заявиха, че севернокорейския лидер планира да посети Вашингтон и то в най-кратки срокове. Междувременно, Сеул продължава да затопля отношенията си със Северна Корея, но засега темата за обединението на двете държави е табу.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар