Соня Колтуклиева потресена от зала Арена Армеец: Истинско мъчение е! (още подробности) Преглеждания: 1617

Соня Колтуклиева ужасена от Арена Армеец
0
5/5 - (1 vote)

Соня Колтуклиева не иска и да чува за Арена Армеец!

Журналистката Соня Колтуклиева се зае да отвори очите на хората извън столицата и да им разкрие истината за прехвалената зала Арена Армеец. До която се оказа, че няма достатъчно добър и сигурен транспорт.

Арена Армеец
Соня Колтуклиева ужасена от Арена Армеец

„Любопитно ми е да отида на концерта на Майкъл Бубле в София през септември. Но както и в много други случаи си казвам – няма да си го причиня.

Арена “Армеец” навярно е единствената голяма концертна зала в света, до която не стига достатъчно публичен транспорт.

След концерта на Андре Риу извикахме такси, до което не успяхме да стигнем, спирката на автобус някакъв беше претъпкана… Всъщност, излизането от залата изисква способности на командос и слаломист, едновременно.

Единственият път, когато нормално се прибрах, беше след концерта на Хулио Иглесиас, на който ме заведе приятелка – депутатка, просто служебните коли си имат специален паркинг; Масовият паркинг е в пъти по-малък от необходимото.

Това ми припомни една случайна среща със Симеон Пешов преди години в Лондон – беше дошъл да проучи О2Арена, защото предполагаше, че на Главболгарстрой ще поверят строителството на голямата спортна зала в София.

Какво е гледал, какво е видял, не знам, само знам, че превишиха бюджета ( официално – 90 милиона лева) , а прилика с О2Арена няма.

Официално, залата може да поеме до 17000 зрители. А ето какво пише в сайта й: ”Вътрешната обиколна автомобилна улица е с достъп до всички входове на залата.

Общата й дължина е 923.26 м., осигурени са общо 887 паркоместа за леки автомобили от които: 614 бр. в централен открит паркинг, 231 бр. на прилежащи вътрешни улици и 42 бр. в паркинг предназначен за инвалиди…”

Та, на мъчението Арена ”Армеец” не ми се подлага“, коментира Соня Колтуклиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.